Gedupeerden toeslagenaffaire geholpen bij indiening private schulden

De nieuwe enveloppen van de Belastingdienst
De nieuwe enveloppen van de Belastingdienst
DEN HAAG - Gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire kunnen bij Sociale Banken Nederland (SBN) terecht voor het oplossen van hun private schulden. Van de 210 Haagse gedupeerden die geholpen worden zijn inmiddels 120 dossiers ingediend en afgewikkeld.
Negen kredietbanken waaronder de Gemeentelijke Kredietbank Den Haag voeren uit naam van SBN het 'Besluit betalen private schulden' uit. Wethouder Kapteijns maakt bekend dat de gemeente al een grote groep ondersteunt en roept gedupeerden, die alsnog hulp nodig hebben, zich bij de gemeente te melden.
Kapteijns: ‘Door gedupeerden te helpen bij hun private schulden zorgen we voor rust en verlichting van problemen die deze mensen de afgelopen jaren onterecht hebben moeten ondergaan. Met deze omvangrijke operatie zijn de gedupeerden weer een stap dichterbij een schuldenvrij bestaan.’

Schuldeisers

Voor een groot aantal gedupeerden is de schuldenlast niet goed te overzien, laat de gemeente weten. Vooruitlopend op de private schuldenaanpak via SBN zijn Haagse gedupeerden, die begeleiding hebben gevraagd aan de gemeente Den Haag, vanaf juni 2021 allemaal benaderd met de vraag of zij ook geholpen willen worden met het in kaart brengen van hun schulden.
Het aantal schuldeisers kan bij gedupeerden oplopen tot zestig of meer. De totale schuldenlast ligt veelal tussen de 20.000 en 40.000 euro, maar de gemeente laat weten dat er uitschieters van meer dan 100.000 euro tussen zitten. Het gaat om private schulden uit de periode tussen 1 januari 2006 en 1 juni 2021.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!