Cultuursector rouwt om Harry Zevenbergen: 'De beste Haagse dichter van mijn levensjaren'

Harry Zevenbergen
Harry Zevenbergen © Privé
DEN HAAG - Dichter en oprichter van het radioprogramma Het Woordenrijk, Harry Zevenbergen, is dinsdag overleden. Dat hebben zijn kinderen en hun moeder bekendgemaakt.
Zevenbergen was de eerste stadsdichter van Den Haag. Rond de eeuwwisseling startte hij als columnist op de lokale radio. In 2011 begon hij met zijn eigen programma, als presentator van Het Woordenrijk op Den Haag FM. Dit programma wordt tegenwoordig gepresenteerd door Ricco van Nierop. Komende uitzending wordt uiteraard stilgestaan bij het overlijden van Zevenbergen.
'De beste Haagse dichter van mijn levensjaren'
In de kunst- en cultuurwereld wordt gerouwd om het verlies van Zevenbergen. Cabaretier Sjaak Bral: 'De beste Haagse dichter van mijn levensjaren. Dankbaar dat je er was en dankbaar dat ik jou heb mogen kennen. En nu: samen met Adriaan een dichterscollectief, daarboven. Maak het mooi! Sterkte voor al je dierbaren.' Ook dichter Cor van Welbergen schrijft een steunbetuiging via Facebook.

'Harry was een Haagse topper'

Ook politici uiten hun medeleven. Lid van de raad van toezicht van cultuurpaleis Amare en oud-wethouder, Pierre Heijnen (PvdA), zegt: 'Triest. Harry was een Haagse topper. Veel sterkte.' Oud-cultuurwethouder Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij): 'Wat een triest bericht.' Oud-wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA): 'Groot verlies voor de nabestaanden, groot verlies voor de stad! Zeer gecondoleerd. Ik ga hem missen.'
'Een geweldige gast in veel uitzendingen'
Natuurlijk wordt hij ook door oud-collega's bij Den Haag FM gemist. Oud-presentator Tjeerd Spoor: 'Harry was echt een ontzettend aardige man en een geweldige gast in veel uitzendingen.' Oud-stationsmanager Gerard van den IJssel: 'Wat een gemis. Zelden zo'n lieve vent gekend als Harry. Heel veel sterkte en liefs aan alle vrienden, familie en bewonderaars.'

'Hij verspreidde zijn liefde voor gedichten'

Het overlijdensbericht van Zevenbergen werd afgesloten met een gedicht van zijn eigen hand.
Ode aan het leven
In een wereld vol kleuren
verdwijnen vaag de letters
Soms de kleuren
wit als sneeuw
In een wereld ondergronds
is iedere kleur verdwenen
In het levenwit als sneeuw
zijn even alle kleuren
uit mijn ogen verdwenen
Je keek dwars door mij heen
Mijn ogen leeg van kleur
Zie dit gedicht
verdwenen uit het licht
Harry
'Namens alle collega's van Den Haag FM willen wij Harry bedanken voor het verspreiden van zijn liefde voor gedichten als presentator van het radioprogramma Het Woordenrijk. Wij wensen zijn nabestaanden veel sterkte bij dit enorme gemis', aldus Ivar Lingen (journalistiek leider) en Pelle Matla (zakelijk leider).

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!