'Geef oude tramremise Lijsterbesstraat aan de buurt', D66 wil er een park en evenementen

Tramremise Lijsterbesstraat
Tramremise Lijsterbesstraat © D66 Den Haag
DEN HAAG - De oude tramremise aan de Lijsterbesstraat moet een groene oase worden met een cultureel hart voor de wijk. Dat vindt D66. De partij wil na de verkiezingen met de buurt en HTM een plan maken.
D66 heeft zelf ook al wat ideeën bedacht voor wat er moet komen op de locatie. 'De prachtige oude gebouwen uit de jaren '20 laten we staan en daar komt ruimte voor kleine ondernemers uit de buurt, van werkplekken voor kunstenaars en creatieve ondernemers tot cursussen en sportlessen', zegt lijsttrekker Robert van Asten.
In 2026 verdwijnen de oude rood-beige trams voor goed uit Den Haag. Voor de nieuwe trams wordt er in Ypenburg een nieuwe remise gebouwd. Volgens D66 kan de oude remise, van twee voetbalvelden groot, een nieuwe functie krijgen voor de buurtbewoners.
Tramremise Lijsterbesstraat
Tramremise Lijsterbesstraat © D66 Den Haag

Charme

Volgens Van Asten missen de nieuwere delen in de wijk de charme van de oude remise. 'Ze kunnen daarom plaatsmaken voor een park en speeltuin.' En er is ruimte voor een leuk café en culturele evenementen voor de hele wijk. 'De mogelijkheden zijn oneindig', zegt Van Asten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!