Bibliotheek Moerwijk in mei open: buurtbewoners krijgen maand gratis abonnement

Robert van Asten in bibliotheek Moerwijk
Robert van Asten in bibliotheek Moerwijk © gemeente Den Haag
DEN HAAG - De nieuwe bibliotheek van Moerwijk gaat half mei open. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Wethouder Robert van Asten (D66) zette onlangs samen met bewoners de eerste boeken op de plank in de bieb aan de Twickelstraat.
Om de opening te vieren krijgen de inwoners van Moerwijk de eerste maand een gratis abonnement op de bieb. Bibliotheek Moerwijk nodigt buurtbewoners ook uit voor een gratis kopje koffie om de splinternieuwe vestiging te komen bekijken.
In de nieuwe bieb kunnen Moerwijkers uiteraard boeken lenen, maar ook elkaar ontmoeten, een krant of tijdschrift lezen en taalles volgen. Ook worden er activiteiten en cursussen georganiseerd.

Permanente locatie

Bibliotheek kan worden gerealiseerd door een tijdelijke financiering van drie jaar vanuit landelijke coronasteun. 'Maar we willen graag dat dit filiaal permanent wordt. Naast deze bibliotheek maak ik mij ook sterk voor vestigingen in Benoordenhout, Spoorwijk, Mariahoeve en de Binckhorst zodat ook die wijken toegang hebben tot een bibliotheek', zegt wethouder Robert van Asten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!