Binnenhof gaat 21 maart dicht voor fietsers en voetgangers

Binnenhof
Binnenhof © Den Haag FM
DEN HAAG - Het Binnenhof gaat vanaf 21 maart dicht voor fietsers en voetgangers. Het verkeer wordt vanaf dan omgeleid. De komende vijf jaar wordt het Binnenhof flink verbouwd. Er was al begonnen met werkzaamheden, maar nu wordt het binnenplein ook daadwerkelijk afgesloten. Dat staat in een mail die bewoners van het centrum kregen van het Rijksvastgoedbedrijf.
Fietsers en voetgangers worden omgeleid langs de Hofvijver. Voetgangers kunnen ook via de Lange Poten lopen. Voor de veiligheid adviseert de Rijksoverheid voetgangers gebruik te maken van de stoep aan de kant van het Buitenhof en Hofweg.
Het Binnenhof is nodig aan een opknapbeurt toe. Er is sprake van houtrot, lekkende daken, verouderde liften en leidingen. Ook is de brandveiligheid niet op orde. Sinds oktober is er begonnen met de werkzaamheden. De Tweede Kamer verhuisde toen naar een tijdelijke locatie, het oude ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Bezuidenhoutseweg.
Binnenhof
Binnenhof © Den Haag FM

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!