Soldaten, tank en legerboten op strand Scheveningen voor filmopname

© Omroep West
DEN HAAG - Wie donderdagmiddag langs het Scheveningse Zuiderstrand loopt, moet niet schrikken van de militaire voertuigen. Een tank, boten en helikopter van Defensie zijn daar vanwege de opnames van de promovideo van de Invictus Games. Dat internationale sportevenement voor fysieke en mentaal gewonde veteranen vindt dit jaar plaats op 16 april in het Zuiderpark.
In 2022 vinden de Invictus Games voor het eerst sinds twee jaar weer plaats. Door de coronacrisis werden de Games van 2020 in Den Haag tot tweemaal toe uitgesteld. Met het einde van de crisis in zicht lijkt het erop dat de veteranen zich nu weer van hun beste kant kunnen laten zien. Daarom wordt er voor de promovideo flink uitgepakt.
'We filmen vandaag met de deelnemers van TeamNL', zegt Lienke van Santvoort, woordvoerder voor de Invictus Games tegen mediapartner Omroep West. Op het strand zijn daarom ook een boxer (een soort tank) en een aantal friscs (militaire motorboten) te zien. De opnames van donderdag zijn, net als de Invictus Games zelf, al eens uitgesteld. Eigenlijk zouden die 14 februari plaatsvinden. 'Maar dat ging toen niet vanwege storm Eunice', zegt Van Santvoort. Publiek is niet toegestaan bij de opnames.
© Omroep West

Verbroedering staat centraal

Volgens Van Santvoort doet de openingsceremonie van de Invictus Games niet onder voor die van de Olympische Spelen. 'Je kunt ze met elkaar vergelijken. Er komen 500 deelnemers uit twintig landen. Het wordt een mooi evenement waarbij deelnemers zichzelf gaan overwinnen. De verbroedering tussen de deelnemers staat centraal. Dat is toch waar het, zeker in deze tijden, om gaat. Ze zoeken met elkaar naar hun eigen overwinning.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!