Verzin een naam voor de nieuwe haven bij de Prinsessegracht: 'Ik verwacht creatieve namen'

Wethouder Bredemeijer en Chris Schram van de Willemsvaart
Wethouder Bredemeijer en Chris Schram van de Willemsvaart © gemeente Den Haag
DEN HAAG - De Citruspers, de Netkous, de Haagse Tieten. Als we ergens goed in zijn in Den Haag, dan is het wel bijnamen verzinnen. Voor de nieuwe haven langs de Prinsessegracht zoekt de gemeente een nieuwe naam en jij mag meedenken.
Het kunstwerk Gerrie de Kraai is al verplaatst en er wordt al druk gewerkt langs de Bezuidenhoutseweg. Vanaf april wordt begonnen met de aanleg van de haven. De locatie wordt een aanlegplek en opstapplek voor kleine boten zoals roeiboeten, sloepen en kano's. Ook komt er een informatiepunt. Het is de bedoeling dat het hele project in het voorjaar 2023 klaar is.
Het ontwerp is af, nu de naam nog. 'Ik verwacht creatieve namen van de mensen in Den Haag. Namen die passen bij het groene gebied van de Koekamp of namen die passen bij de internationale stad van Vrede & Recht. Zelf dacht ik aan de Ad Havermans-haven, naar de onlangs overleden voormalig burgemeester van Den Haag. Kom maar op met die inzendingen', zegt wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA, Buitenruimte).
Impressie van de haven
Impressie van de haven © gemeente Den Haag
De haven is onderdeel van het landschapspark Koekamp dat nu wordt opgeknapt en vergroend. De werkzaamheden in de Koekamp zijn waarschijnlijk in maart klaar. 'Het resultaat is straks een fijne, nieuwe, groene plek in het centrum om te zijn en te recreëren voor alle Hagenaars en bezoekers van de stad', aldus de gemeente.
Je kan je idee insturen naar havencs@denhaag.nl. Een jury beoordeelt de namen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!