‘Haagse Harry Loop moet stadstrots aanjagen’

Richard de Mos met Haagse Harry
Richard de Mos met Haagse Harry
DEN HAAG - Hart voor Den Haag wil de trots op de stad aanjagen met een jaarlijkse Haagse Harry Loop. ‘Vanaf het standbeeld van Haagse Harry aan de Grote Marktstraat een loop via het Plein, de Lange Poten en het Rijswijkseplein naar Moerwijk’, aldus Hart voor Den Haag-lijsttrekker Richard de Mos.
Onderweg wil hij in Moerwijk stoppen bij de muurtekst van die andere Haagse ‘Harry’: Harrie Jekkers, bekend van het nummer O, O, Den Haag, met de fameuze zin: ‘Ik zou best nog wel een keertje net als vroeger in Moerwijk willen wonen.’
Hart voor Den Haag vindt dat de Hagenaar trotser moet worden op zijn stad. Een stad met trotse inwoners is aantrekkelijker voor bewoners, toeristen en interessanter voor bedrijven om te investeren, stelt de partij.
‘Daarvoor moet wel het saaie imago van de grijze ambtenarenstad écht eens worden afgeschud’, aldus De Mos, die in zijn verkiezingsprogramma ook met andere voorstellen komt.

Monument Golden Earring

Zo pleit hij ook voor een monument voor de Golden Earring. De band kondigde onlangs aan te stoppen omdat gitarist en medeoprichter George Kooymans ongeneeslijk ziek is.
‘De Golden Earring zijn een internationaal visitekaartje van Nederland in het algemeen en Den Haag in het bijzonder. Daarom een monument op een prominente plek, het liefst mét de mogelijkheid om de talloze hits te horen’, aldus De Mos, die er mede voor gezorgd heeft dat er in de Binckhorst straatnamen worden vernoemd naar Kees van Kooten en Wim de Bie. De Mos vindt dat Haagse helden veel meer geëerd moeten worden. ‘Met bijvoorbeeld muurschilderingen, straatnamen en monumenten.’

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!