Haagsuh haven, Natte geul of Haagse Bootsloot: deze namen bedachten jullie voor nieuwe haven

Impressie van de haven
Impressie van de haven © gemeente Den Haag
DEN HAAG - Haagsuh haven, Amalia dock, De Haagse Bootsloot of gewoon Prinsessehaven. Hoe moet de nieuwe haven bij de Prinsessegracht gaan heten? Dat vraagt de gemeente aan de inwoners van Den Haag. Wij waren benieuwd naar jullie reacties, dus vroegen ernaar op Facebook en Twitter.
Er kwam van alles voorbij. Zo vindt Emilie het wel een goed idee om het de Academiehaven te noemen, omdat er de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten zit.
Peter Mekers denkt ook aan een naam die bij de locatie past. 'De Mandelahaven past daar prima bij Laan van Reagan en Gorbatsjov. Als voorvechters voor vrede', schrijft hij op Twitter. Roos Padmos sluit daarbij aan met Hertenhaven, koetjesbrug/haven, (Haagse) rehgarshaven.
Celeste wil graag een knipoog naar Den Haag en kiest voor Ooievaarsnest. Daphnis vindt Kraaienhaven een goed idee. Op de plek van de haven staat nu het kunstwerk Gerrie de Kraai.

Natte sleuf

Er zijn ook ideeën die aansluiten bij de Haagse Tieten en de Tampon, zoals Natte geul.
Marinus heeft meerdere ideeën: Nieuwe haven, nieuwe greppel, nieuwe legplaats, oud water, klamme garage en natte sleuf.

Zeesluis IJmuiden

Het kan ook gewoon de Prinsessehaven worden. In IJmuiden deden ze ook een wedstrijd voor de nieuwe naam van een sluis. Er kwamen allerlei ideeën binnen, van Irma Sluis tot Sluisje McSluisface. Ondanks alle originele inzendingen werd het: Zeesluis IJmuiden.
In Den Haag zijn we goed in het verzinnen van namen. Ook wethouder Hilbert Bredemeijer verwacht er veel van. 'Ik verwacht creatieve namen van de mensen in Den Haag', zegt hij. Wie een goede naam heeft kan die insturen naar: havencs@denhaag.nl. Een jury beoordeelt de namen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!