'Losloopgebieden voor honden moeten veiliger'

Hond
Hond © Unsplash
DEN HAAG - Veel losloopgebieden voor honden in Den Haag zijn niet veilig genoeg. Dat vindt de Haagse Partij voor de Dieren (PvdD). 'Veel hondenlosloopgebieden zijn niet omheind en liggen naast drukke wegen. Hierdoor gebeuren er regelmatig ongelukken. Dit moet anders', zegt Robin Smit van de partij na een enquête onder honderd mensen.
Daarom bedacht de PvdD het initiatiefvoorstel 'Den Haag loopt los'. De partij vindt dat het welzijn van honden in Den Haag beter moet. 'Het huidige beleid stamt uit 2013, het laat zien dat honden geen prioriteit zijn voor andere politieke partijen.'
De partij vroeg eerder ook al aandacht voor losloopgebieden. De gemeente besloot toen dat er meer uitlaatveldjes komen voor honden. Maar dat is volgens de Partij voor de Dieren nog niet genoeg. 'De gemeente heeft geen actieplan gemaakt om losloopgebieden veiliger te maken. De motie is maar deels uitgevoerd', zegt Smit. Het raadslid wil een jaarlijkse rapportage over hoe het nu met de plannen staat om de gebieden veiliger te maken voor mens en dier.

Loosduinen en Binckhorst

Toch is de PvdD bij dat al hun strijd loont. Volgens de partij is er na hun initiatief 50.000 euro vrijgespeeld voor een veilig en omheind hondenspeelveld in Loosduinen. Ook komt er een veilig omheinde speelplek voor honden in de Binckhorst. 'We blijven onze kiezers zo trouw als een hond door te blijven strijden voor een hondenbeleid dat rekening houdt met het hondenwelzijn.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!