Nu ook Haags Matje XL voor horeca: deel opbrengst gaat naar vluchtelingen Oekraïne

Roy (links) met Haags Matje XL
Roy (links) met Haags Matje XL © Haags Matje
DEN HAAG - Na het Haags Matje voor je eigen voordeur is er nu ook een Haags Matje XL voor de horeca. Initiatiefnemer Roy van den Hoogen wil daarmee vieren dat de Haagse horeca weer open is. 'Je kunt ze dit weekend tegenkomen bij alle iconische zaken, van het PAARD tot de Millers', aldus Roy.
Vorig jaar bedacht Roy, de eigenaar van de Primera op de Theresiastraat, de Haagse deurmat. 'In een week tijd waren we door onze voorraad heen van 1.000 matten. De tweede lading is nu net binnen.' Daar zitten nu ook grote matten tussen. 'Waarmee we heel Den Haag weer welkom heten in de horeca.'
Maar iedereen kan de XL-mat bestellen. De mat is 65 bij 90 centimeter. 'Groot genoeg voor elke portier van de stad. Maar als je hem in je eigen huis wilt leggen, ga je gang.'
Roy (midden) met Haagse portiers
Roy (midden) met Haagse portiers © Haags Matje

Donatie voor Oekraïne

Roy wil ook graag wat doen voor het goede doel. 'Ons Haagse Matje staat voor Haagse gastvrijheid, daar past ook de gastvrijheid bij om Oekraïense vluchtelingen op te vangen in onze stad.' Daarom gaat er per mat vijf euro naar Vluchtelingenwerk Nederland.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!