Burgemeester Van Zanen gaat in gesprek met Russen en Oekraïners

Burgemeester Jan van Zanen met Oekraïense en Russische inwoners
Burgemeester Jan van Zanen met Oekraïense en Russische inwoners © Henriette Guest / Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Welke invloed heeft de oorlog in Oekraïne op Russische en Oekraïense inwoners van onze stad? Burgemeester Jan van Zanen ging hier zaterdag met beide groepen over in gesprek, op de dag dat steden door heel Europa hun solidariteit met Oekraïne tonen.
Ondanks dat veel Russen afstand nemen van de oorlog, krijgen ook zij te maken met agressie, laat de gemeente weten. Daarom ging burgemeester Van Zanen met beide groepen een gesprek aan. Er werd gesproken over hun ervaringen tijdens de recente ontwikkelingen, hoe zij de toekomst zien en welke rol Den Haag zou kunnen vervullen als internationale stad van vrede en recht.
Eerder hees burgemeester Van Zanen de Oekraïense vlag met de Oekraïense en Poolse ambassadeur. Er is veelvuldig contact met de internationale gemeenschap in de stad, zegt de gemeente. Van Zanen brengt dinsdag 15 maart een bezoek aan Theater Diligentia, voorafgaand aan een benefietavond voor Oekraïne met onder andere Sjaak Bral en ereburger van Den Haag Paul van Vliet.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!