Nieuwe onderdoorgang bij Trekvlietbrug voor fietsers en voetgangers

Het ontwerp van de onderdoorgang bij de Trekvlietbrug
Het ontwerp van de onderdoorgang bij de Trekvlietbrug © Delft Creatieve Ingenieurs
DEN HAAG - Bij de Trekvlietbrug, die Molenwijk verbindt met Nieuw Binckhorst, komt een nieuwe onderdoorgang voor fietsers en voetgangers. De Mercuriusweg kan daardoor veilig gekruist worden zonder hinder en oponthoud. Hiermee wordt een grote barrière voor het langzame verkeer in dit deel van de Binckhorst opgelost, zegt de gemeente.
De onderdoorgang bij de Trekvlietbrug is onderdeel van een belangrijke regionale fietsroute, het Trekfietstracé. Deze route verbindt de binnenstad van Den Haag met de Binckhorst, Ypenburg en Pijnacker-Nootdorp.
'Opnieuw een aanwinst op komst om veilig en comfortabel te lopen en te fietsen. Iets waar ik mij de afgelopen jaren sterk voor heb gemaakt en mij ook de komende jaren wil inzetten', zegt wethouder Robert van Asten van Mobiliteit.
De gemeente heeft een concept voorontwerp gemaakt voor de onderdoorgang. Tot en met 24 april kan iedereen hierover een oordeel geven. Daarna volgt een definitief voorontwerp en volgen de werkzaamheden. In de loop van 2024 kunnen de eerste voetgangers en fietsers van deze nieuwe onderdoorgang bij de Trekvlietbrug gebruik maken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!