Burgemeester Jan van Zanen steekt handen uit de mouwen op boerderij de Nijkamphoeve

Burgemeester Jan van Zanen helpt bij het 'knotten' van de bomen
Burgemeester Jan van Zanen helpt bij het 'knotten' van de bomen © Andreas Dijk
DEN HAAG - Samen met duizenden vrijwilligers heeft ook burgemeester Jan van Zanen de handen uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op buurtboerderij de Nijkamphoeve aan de Escamplaan ging hij in gesprek over het belang van vrijwilligerswerk en nam hij de zaag in de hand om bomen te snoeien.
Tijdens een rondleiding werd Van Zanen geïnformeerd over het reilen en zeilen van de buurtboerderij, die wordt gerund door vrijwilligers. Hierbij werd gesproken over financiering, dierenwelzijn en de betekenis van de Nijkamphoeve voor de bezoekers en de mensen die er werken.
Op de boerderij moesten onder andere de wilgen worden geknot, wat betekent dat de boom wordt teruggebracht naar zijn oorsprong door alle takken af te zagen. Burgemeester Van Zanen assisteerde hierbij en werd daarna beloond met een oorkonde van NLdoet.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!