GGD Haaglanden laat vaccinatiebus weer rijden door de Haagse wijken

Vaccinatie
Vaccinatie
DEN HAAG - De GGD gaat in Haaglanden weer op pad met de prikbus. 'Helaas is corona nog niet weg', valt online te lezen. 'Nog steeds worden mensen ziek van corona en sommige hiervan zo ernstig dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis.' Daarom heeft men ervoor gekozen om met de mobiele eenheid op pad te gaan en te kunnen vaccineren in wijken waar de vaccinatiegraad nog laag is.
Het zogenoemde fijnmazig vaccineren heeft de GGD de afgelopen maanden gedaan door te vaccineren in buurthuizen, stadsdeelkantoren, moskeeën en kerken. Nu kiest men ervoor om weer met de prikbus op pad te gaan in de wijken van Den Haag. In de bus is ook een arts aanwezig waar mensen terechtkunnen met vragen.
'De prikbus is zichtbaar op straat en je kunt er makkelijk binnenlopen. Het is belangrijk dicht bij de mensen op vertrouwde plekken aanwezig te zijn', zegt Annette de Boer van GGD Haaglanden. 'Iedereen die dit wil kan binnenkomen voor informatie over de prik of een vaccinatie. De prikbus biedt mensen de gelegenheid dichtbij huis een prik te halen. Zonder afspraak kan iedereen een gratis coronaprik krijgen in de bus.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!