Nog geen partij kunnen kiezen? Kijk hier de debatten terug!

Lijsttrekkersdebat Den Haag FM
Lijsttrekkersdebat Den Haag FM © Richard Mulder
DEN HAAG - In aanloop naar de verkiezingen hebben de lokale politici veel debatten gevoerd en uit kunnen leggen hoe zij de stad de komende jaren willen gaan besturen. Op deze pagina kun je een aantal van die debatten terugkijken.
Zowel maandag als dinsdag kon er al gestemd worden voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar de verwachting is dat veel kiezers pas woensdag een stem zullen uitbrengen. Wanneer je nog niet weet welke partij jouw stem zal krijgen is het wellicht interessant om een debat terug te kijken voor je naar de stembus gaat.

Laatste lijsttrekkersdebat

Afgelopen zondag werd het laatste lijsttrekkersdebat georganiseerd. Onder leiding van Ivar Lingen (Den Haag FM) en Jos Heymans (Omroep Den Haag) werden de degens gekruist over de belangrijkste onderwerpen tijdens deze verkiezingen.

Verkiezingsdebat Omroep West

Mediapartner Omroep West organiseerde een dag eerder een lijsttrekkersdebat, dat leidde tot harde confrontaties tussen de leiders van Hart voor Den Haag/Groep de Mos en de overige partijen.

Haagse jongeren geven raad

Haagse jongeren ervaren een brede kloof tussen zichzelf en de lokale politiek. Dat zeiden verschillende jongeren in het stadsgesprek 'Haagse jongeren geven raad' bij Den Haag FM. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart spraken jongeren met (kandidaat-)raadsleden over wat volgens de jeugd hoog op de politieke agenda moet staan.

Verkiezingsdebat Stichting Studeren en Werken op Maat

Young Professionals met een afstand tot de arbeidsmarkt staan tijdens het debat centraal. Er werd gesproken over wonen, werk, wmo-voorzieningen en vrijetijdsinvullingen.

Loosduinse jongeren in gesprek met burgemeester

Loosduinse jongeren gingen in februari in gesprek met burgemeester Jan van Zanen over het belang van stemmen en het gebruik maken van je stemrecht.

Haags Pop Debat

Voor de muziekliefhebber was er het Haags Pop Debat in het Paard. Politic van VVD, PVV, CDA, GroenLinks, PvdA, PVDD, SP, HSP, D66 en HvDH/GDM gingen daar in debat over de popsector.

Debat Escamp

In de Sportcampus Zuiderpark werd op 7 maart het lijsttrekkersdebat in Escamp georganiseerd. Daar ging het over de plannen en problemen in dat stadsdeel.

Het grote Schilderswijkdebat

Multicultureel Jongeren Geluid organiseerde samen met Alliantie Schilderswijk op 6 maart Het grote Schilderswijkdebat. CDA, SP, DENK, VVD, PVV, GroenLinks, Groep de Mos, PvdA en D66 waren aanwezig om te debatteren over hun plannen voor de wijk.

Schilderswijk Correspondents Dinner

Waar het in de meeste gevallen ging om politici die hun ideeën en plannen mochten komen verdedigen, was er in de Schilderswijk ook een andere politieke avond met Het Schilderswijk Correspondents Dinner 2022. Daar namen lokale politici elkaar op humoristische wijze de maat.

Regenboogdebat

Eind februari werden de Regenboogdebatten georganiseerd. Kandidaten uit Den Haag gingen daar in debat over LHBTQIA+ onderwerpen zoals queervoorlichting op scholen, in de sport en ondersteuning van ontmoetingsplaatsen.

Haags Ondernemersdebat

Hoe staat de Haagse economie ervoor ten gevolge van de coronacrisis? Wat gaan de Haagse politieke partijen doen voor ondernemers? Wat zijn de belangrijkste prioriteiten? Dat zijn de vragen die centraal stonden bij het Haags Ondernemersdebat.

Verkiezingsdebat Bezuidenhout

Ook in Bezuidenhout mochten politici van een aantal partijen langskomen om hun vergezichten voor de wijk te duiden en verdedigen. Onder leiding van Ivar Lingen gingen de politici anderhalf uur met elkaar en bewoners in debat.

Verkiezingsdebat Mariahoeve

Een vol podium was er in Mariahoeve. Hart voor Den Haag/Groep de Mos (Constant Martini), VVD (Minke Hofstra), D66 (Marieke van Doorn), GroenLinks (Lisa van de Voort), PvdA (Chantal Linnemann), CDA (Maran de Vroom), PvdD (Robert Barker), PVV (Chris Faddegon), CU/SGP (Elisa van Dam), HSP (Peter Bos), SP (Bastiaan Meijer), 50Plus (Geert Tomlow) mochten bij het wijkberaad langskomen om daar te praten over Mariahoeve.

Stemhulpen

Naast de debatten zijn er natuurlijk ook verschillende stemhulpen die inzicht kunnen geven over hoe dicht een partij bij jouw ideeën staat.
De StemWijzer voor Den Haag vind je hier. De Haagse stemhulp van MijnStem staat hier. Daarnaast is er voor de Haagse kiezer ook nog de hulp van het KiesKompas, deze vind je hier.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!