Duizenden demonstranten op Malieveld voor jeugdzorg-protest: 'Neemt u plaats op onze wachtlijst'

Demonstratie Malieveld
Demonstratie Malieveld © Regio 15
DEN HAAG - Op het Malieveld werd dinsdagmiddag door duizenden mensen gedemonstreerd om aandacht te vragen voor problemen in de jeugdzorg. 'Welkom in de jeugdzorg. 'Neemt u plaats op onze wachtlijst' en 'Ik ben pas aan de beurt als ik volwassen ben', viel op de spandoeken te lezen.
'De grens is echt bereikt', zegt Maaike van der Aar van FNV Jeugdzorg tegen mediapartner Omroep West. Het is de tweede keer dat het personeel het werk neerlegt om te protesteren voor betere arbeidsvoorwaarden.
Dinsdag hebben jeugdzorgmedewerkers voor 24 uur het werk neergelegd, omdat ze vinden dat er te weinig geld is voor hun sector, dat de werkdruk te hoog is en dat de wachtlijsten te lang zijn. 'Wij staan al jaren op de nullijn.' De voorvrouw zegt dat te veel aandacht uitgaat naar de gecreëerde bestuurslagen. 'En dat terwijl de medewerkers het belangrijkste zouden moeten zijn.'
Tijdens de staking wordt alleen spoedeisende hulp verleend, alle planbare zorg komt dinsdag 24 uur lang te vervallen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!