Documentaire 'Momentum' volgt Mikal Tseggai (PvdA) in de strijd om Kamerzetel

Mikal Tseggai
Mikal Tseggai © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Op de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen is Mikal Tseggai (PvdA) een van de politici die te zien is in de documentaire Momentum van BNNVARA. Samen met twee collega's (Carline van Breugel en Michantely de Jong) werd zij door camera's van de publieke omroep gevolgd tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.
'Vorig jaar deed ik mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Toen hebben ze mij benaderd om mee te doen met twee andere jonge vrouwen onder de dertig. Ze hebben ons alle drie gevolgd tijdens de campagne en daarna. En die documentaire heet Momentum en die komt dinsdag op tv', vertelt Tseggai in het radioprogramma Vrijmibo
Tseggai hoopt dat mensen bij het zien van de documentaire vooral gemotiveerd worden om op een vrouw te stemmen. 'Ik hoop dat er heel veel mensen naar gaan kijken. Niet zozeer om op één van ons te stemmen omdat we nu ook weer meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, want dat zie je helemaal niet in de docu, maar wel dat ze hopelijk geïnspireerd worden om op een vrouw te stemmen. In slechts zeven van de 345 gemeenten in Nederland is de gemeenteraad verdeling qua man/vrouw 50/50. In bijna alle gemeenteraden in Nederland zitten dus meer mannen dan vrouwen. Nu is de kans om dit te veranderen in Den Haag. Dus laten we dat gaan doen!'
De documentaire 3DOC:Momentum is dinsdagavond om 23.16 uur te zien bij BNNVARA op NPO3.
De Vrijmibo, gepresenteerd door Elias van Hees, wordt elke vrijdagmiddag live vanuit het Spui uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!