DI-RECT en Goldband treden op bij veertigste editie van Parkpop op het Malieveld

DEN HAAG - Na twee jaar vertraging door corona lijkt het er nu toch echt op dat Parkpop dit jaar wel doorgaat. Op 12 juni zal de 40ste editie van het Haagse muziekfestival plaatsvinden op het Malieveld. 'Fijn om zo'n thuiswedstrijd te spelen', vertellen de leden van Goldband, een van de aangekondigde artiesten.
MOJO en DUCOS Productions, de organisatoren van het Haagse festival, maakten woensdag de eerste artiesten bekend die optreden tijdens de 40ste editie van Parkpop. In de lijst van aangekondigde artiesten staan onder andere het Haagse trio Goldband en DI-RECT.
'We hebben een goede basisopstelling en de trainingen gaan uitstekend. We hebben een nieuwe tactische coach en hopen dat hij naar verwachting presteert', vertelt Goldband met een knipoog. 'Na jarenlang eerst als bezoeker en later als artiest op Parkpop te zijn geweest, is het heel bijzonder om nu deel uit te mogen maken van de éérste Parkpop vanaf het Malieveld', reageert de Haagse band DI-RECT bij mediapartner Omroep West.

DI-RECT, Maan en Froukje

Op de artiestenlijst van Parkpop 2022 staan ook UB40 ft. Ali Campbell, Maan, Kevin & The Animals en Froukje. 'Maar ik kan met zekerheid stellen dat wij gaan winnen', voegt Goldband grappend toe.
Directeur Guus Dutrieux is erg blij dat Parkpop na bijna drie jaar weer zal plaatsvinden in de hofstad. ’We hebben helaas ons jubileum twee keer moeten uitstellen door corona, maar dit jaar gaan we het eindelijk vieren met een geweldig programma', laat hij enthousiast weten. 'We kijken er naar uit om op 12 juni opnieuw te laten zien waarom Den Haag de muziekstad van Nederland is.'

Primeur

Ondanks dat het de 40ste keer is dat Parkpop is, heeft het festival tijdens deze editie toch een primeur te pakken. Dit jaar wordt het Haagse muziekfestival namelijk niet in het Zuiderpark gehouden. Parkpop is voor de eerste keer op het Malieveld.
De 40ste editie van Parkpop vindt op 12 juni plaats op het Malieveld in Den Haag. Het festival begint om 12.00 uur en is gratis toegankelijk.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!