Een Oekraïense vlag van 850 meter voor Giro555: 'We wisten dat we iets moesten doen'

DEN HAAG - Leerlingen van Christelijk College de Populier hebben woensdagochtend een Oekraïense vlag van 850 meter op straat getekend. Het pad verbindt beide vestigingen van de school met elkaar. Hiermee willen de kinderen zo veel mogelijk geld inzamelen voor Giro555, dat open staat om Oekraïense burgers en vluchtelingen te helpen.
'We moesten flink wat stoepkrijt halen', lacht brugklas-teamleider Cathelijne Dekkers, die laat zien hoe het blauw-gele pad de straat van de vestiging aan de Dunklerstraat uitloopt. Brugklasleerlingen van de twee vestigingen hebben naar elkaar toegewerkt en elkaar in het midden ontmoet. 'Het was in die zin een mooie boodschap om de twee vestigingen met elkaar te verbinden en de samenwerking te laten zien.'
Het begin van de 850 meter lange Oekraïense vlag
Het begin van de 850 meter lange Oekraïense vlag © Den Haag FM
'We voelen ons betrokken en wisten eigenlijk vrij snel dat we íets moesten doen', zegt Dekkers. 'En die betrokkenheid zie je ook echt terug bij de kinderen. Toevallig heeft één van de jongens een Oekraïense moeder, die bezig is met haar familie die daar zit. Aan de andere kant hebben we ook een Russische leerling die niet mee wilde doen vandaag, maar we snappen dat het ingewikkeld is; hij is weer op een andere manier betrokken.'

Creatief

Wie het pad van stoepkrijt beloopt, ziet dat leerlingen hun creativiteit soms de vrije loop hebben gelaten. 'Er komt van alles voorbij', zegt Dekkers. 'Hartjes, bloemen, maar ook minder blijde boodschappen richting president Putin.' Dat hoort er dan ook maar bij, laat ze weten.
Via de QR-code die verbonden is met Giro555, stroomt het geld snel binnen; in de ochtend alleen al is er meer dan 3.600 ingezameld. Dekkers: 'Het is zó veel al! We hebben de code verspreid onder leerlingen en ouders, dus we hopen dat het nog even door blijft gaan.' Er kan gedoneerd worden tot en met vrijdag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!