Staedion biedt opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen

Staedion biedt opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen
Staedion biedt opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen
DEN HAAG - Woningcorporatie Staedion gaat de gemeente Den Haag helpen in de zoektocht naar tijdelijke huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen. Deze week moeten de eerste vluchtelingen een plek krijgen. Ook wordt gezocht naar meer plekken om vluchtelingen op te vangen.
'Staedion stelt tijdelijke huisvesting beschikbaar voor Oekraïense vluchtelingen. In deze woningen kunnen de vluchtelingen in eerste instantie maximaal zes maanden blijven', zegt bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk. 'We stellen in één wooncomplex kamers beschikbaar en daarnaast ontmoetingsruimten in verschillende wooncomplexen. Hiermee verwachten we ongeveer 100 vluchtelingen een veilige plek te kunnen bieden.'
Daarnaast wordt er gedacht om opvangplekken te realiseren in wijkkantoren of in gemeenschappelijke ruimten van wooncomplexen van Staedion. 'En we verkennen de mogelijkheid om een school tijdelijk in te richten als logeerruimte.' Vooralsnog worden er geen reguliere huurwoningen in te zetten voor de opvang.
Tevens zou een aantal huurders hebben aangegeven vluchtelingen thuis te willen opvangen. Dat zegt Staedion niet aan te moedigen. 'We onderzoeken landelijk en met de gemeente wat de mogelijkheden hiertoe zijn. We informeren huurders die dit willen over de onduidelijkheden en de risico’s, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en overlast', schrijft men.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!