Deze vier kandidaat-raadsleden hebben voldoende stemmen voor een eigen zetel

Janneke Holman
Janneke Holman © Den Haag fm
DEN HAAG - Vier kandidaat-raadsleden hebben voldoende voorkeurstemmen gekregen voor een eigen zetel in de gemeenteraad. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen donderdag bekendgemaakt.
Een dag na de verkiezingen was er in de raadzaal een bijeenkomst voor partijen waarbij wat praktische zaken wordt geregeld. Alle fracties waren aanwezig, behalve Forum voor Democratie (FVD).
Tijdens de bijeenkomst bleek dat vier kandidaat-raadsleden voldoende voorkeurstemmen hebben gekregen om een eigen zetel te bemachtigen.
Het gaat om Hera Butt, Isabel Bos (beiden GroenLinks), Janneke Holman (PvdA) en Farid Azarkan (DENK).
Van de top-5 van GroenLinks zijn maar drie mensen gekozen: lijsttrekker Mariëlle Vavier, Maarten De Vuyst en Lenne Baboeram. Bij DENK is lijstduwer (en landelijk politiek leider) Farid Azarkan gekozen in plaats van lijsttrekker Nur Icar. Detail: Tweede Kamerlid Azarkan woont (nog) niet in Den Haag, maar in Culemborg. Het is dan ook niet waarschijnlijk dat hij de gemeenteraad in zal gaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!