Vechtsportlegende Gerard Gordeau in Vrijmibo

Elias van Hees en Gerard Gordeau
Elias van Hees en Gerard Gordeau
DEN HAAG - Meervoudig kampioen vechtsport Gerard Gordeau schuift vrijdag aan bij het programma Vrijmibo op Den Haag FM.
Gordeau (66) is een geboren Schilderswijker. Hij wordt binnen de vechtsport gezien als pionier en icoon. Hij is de Wereldkampioen Savate 1991 en houder van de Nederlandse Kampioenschap Kyokushin Karate titel voor acht opeenvolgende jaren. Gordeau was ook meervoudig Nederlands- en Europees Kampioen Full Contact Karate.
Hij heeft ook een eigen vechtschool. In de dojo Kamakura, opgezet door de broers Gordeau in 1981, worden lessen gegeven aan ondermeer jongeren. Meerdere wereld-, Europese- en Nederlandse kampioenen in verschillende disciplines zijn hier getraind of trainen hier nog steeds. Van de oude locatie aan de Gheijnstraat is inmiddels afscheid genomen. De school huist tegenwoordig aan de Laan van Poot in Den Haag.
Presentator Elias van Hees is vereerd met de komst van Gordeau naar de studio: ‘Gerard Gordeau behoort tot de beste allround-vechters van de wereld. Ik ga hem natuurlijk vragen naar zijn levenslessen en natuurlijk zijn rijke historie. Hij stond in de allereerste wedstrijd van de Amerikaanse vechtsport organisatie UFC ooit en heeft zoveel historische wedstrijden gewonnen. Een enorme eer dat hij mijn gast is.’
De Vrijmibo met Elias van Hees wordt elke vrijdagmiddag live uitgezonden vanaf de bibliotheek aan het Spui van 17.00 tot 18.00 uur

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!