'Schreeuwende kat' Kobus met surfplank gered in Wateringse Veld

Kobus en vrijwilliger Janneke
Kobus en vrijwilliger Janneke © Dierenambulance Den Haag
DEN HAAG - Al drie dagen lang hoorde iemand in Wateringse Veld een kat schreeuwen onder een vlonder. Diegene belde de Dierenambulance Den Haag en die ontdekte dat er kat in paniek was. De vrijwilligers van de ambulance hebben Kobus gered.
Chauffeurs Martin en Wendy kwamen op de melding af en hoorden al van verre een kat in paniek schreeuwen en brullen. Ze keken onder de vlonder en zagen een cyperse kat die geen kant op kon. Collega Janneke kwam helpen en nam een pak mee om het water in te kunnen.
Bij een paar huizen verderop lag een surfplank die ze mochten lenen om de kat te bevrijden. Maar de kat weigerde op de plank te springen en huilde nog harder. Dus trok Janneke het speciale pak aan en bond voor de zekerheid een touw om haar middel. Opnieuw drukte ze de surfplank onder de vlonder.
Kat Kobus gered
Kat Kobus gered © Dierenambulance Den Haag

Kobus van de kinderboerderij

Janneke hielp de kat uiteindelijk van de balk op de surfplank. 'Langzaam en al sussend kwam ze met de surfende rode kater onder de vlonder vandaan. In een vloeiende beweging zette ze de kat in het vervoersmandje', schrijft de Dierenambulance Den Haag op haar website.
In de ambulance werd de chip van de kat gecontroleerd. Ondanks dat de chip stuk was, kon die toch nog gelezen worden en werd het duidelijk dat Kobus op de kinderboerderij woont. Voor de zekerheid is hij opnieuw gechipt.
Kobus weer veilig op het droge
Kobus weer veilig op het droge © Dierenambulance Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!