Van Haags Hiphop Centrum tot moskee: 'Wereldreis door eigen stad' moet zorgen voor meer begrip

Haags Hiphop Centrum
Haags Hiphop Centrum © gemeente Den Haag
DEN HAAG - Van het Haagse Hiphop Centrum tot de Mescidi Aksa moskee en Vluchtelingenwerk. Je kan zaterdag langs meer dan dertig culturele, maatschappelijke en religieuze organisaties tijdens 'Wereldreis door eigen stad.'
Er worden stadswandelingen, rondleidingen, workshops en bijzondere tentoonstellingen georganiseerd. Diversiteit speelt een rol bij alle activiteiten. Met dit initiatief wil de gemeente inwoners stimuleren om met elkaar in gesprek te gaan, zodat er meer begrip is voor elkaar en vooroordelen worden weggenomen.
Wethouder Arjen Kapteijns (GroenLinks, Integratie) is blij dat het evenement na twee coronajaren weer door kan gaan. 'Den Haag is een diverse stad, waar meer dan 200 nationaliteiten met elkaar leven, wonen en werken. Met de Wereldreis vieren we onze diversiteit, en laten we zien dat er ruimte is voor verschillen. Of je nu nieuw in de stad bent gekomen, of hier bent opgegroeid. Wij zijn nieuwsgierig naar elkaar, staan open voor elkaar en praten met elkaar.'
Tentoonstelling Curaçao
Tentoonstelling Curaçao © gemeente Den Haag

Grote Markstraat

Het evenement wordt zaterdag om 12 uur in de Grote Markstraat, aan de kant van het Spui, geopend door wethouder Kapteijns en Rabin Baldewsingh. De voormalige PvdA-wethouder is nu Nationaal Coördinator tegen Racisme en Discriminatie. Bij de ontmoetingsplaats kan je een programmaboekje ophalen en je Wereldreis beginnen, schrijft de gemeente.
Meer informatie is te lezen op deze website.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!