Boekencurator en Eva Meijer in Het Woordenrijk

Eva Meijer
Eva Meijer © Merlijn Doomernik/Uitgeverij Cossee
DEN HAAG - In Het Woordenrijk zondagavond gesprekken met Boekencurator Corina Maduro en met Eva Meijer die in haar onheilsspellende nieuwe roman ons land laat vollopen met water uit zee, waarbij Den Haag absoluut niet gespaard wordt.
‘Daar ging het Gemeentemuseum, dat ze niet lang geleden omgedoopt hadden in Kunstmuseum Den Haag. Daar ging het Omniversum, daar gingen de lanen en de conferentiecentra, de theaters, en de bioscopen, de portiekwoningen, de auto’s en de bussen, de trams…’
En zo loopt heel Den Haag en vervolgens half Nederland onder water in ‘Zee nu’ van filosoof/schrijver Eva Meijer. Haar nieuwste boek leest als een apocalyptische rampenfilm, met veel aandacht voor mens en vooral voor de dieren die de ramp aanvoelen of toch ten onder gaan. Eva Meijer schreef al eerder filosofische essays, maar ook romans over klimaat, protest, dierenrechten en de verhouding tussen mens en natuur. We spreken haar natuurlijk over dit laatste boek, maar ook over hoe zij als beginnend muzikant 20 jaar geleden in Den Haag een podium kreeg van de vorige week overleden Harry Zevenbergen.
Corina Maduro geeft al een paar jaar boekentips in ons programma. Onder de naam ‘Boekencurator’ deelt ze haar liefde voor boeken op nog veel meer manieren; zo schrijft ze een nieuwsbrief, leidt ze boekenclubs en maakt ze video’s en podcasts. Vanavond bespreken we al die facetten.
Tussendoor hoor je muziek, de agenda en het Gedicht van de Week.
Na afloop is de uitzending hier terug te beluisteren.
Het Woordenrijk is zondag van 20 tot 21 uur te beluisteren, werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en wordt nu gepresenteerd door Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!