Illegale bouw en kamerverhuur ontdekt bij handhavingsactie Segbroek

Brandweer controleert panden
Brandweer controleert panden © Valerie Kuypers
DEN HAAG - Op donderdag 17 maart vond een grote handhavingsactie plaats in stadsdeel Segbroek. Hierbij ontdekte de Haagse Pandbrigade meerdere misstanden zoals illegale bouw en illegale kamerverhuur. De gemeente neemt hiertegen passende en noodzakelijke maatregelen.
De Pandbrigade controleerde in totaal 23 woningen. In elf gevallen was sprake van misstanden, waarbij onder andere illegale woningsplitsing werd geconstateerd. Ook stonden personen niet ingeschreven in het Basisregistratie Personen en was er sprake van achterstallig woningonderhoud. In een enkele situatie zal hulp worden aangeboden aan bewoners.
Ook de politie, douane, Openbaar Ministerie, NVWA, Stedin, HTM, brandweer en het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) werkten mee aan de handhavingsactie. Hierbij ging speciale aandacht uit naar de Weimarstraat, Beeklaan en omgeving Zevensprong, dat eerder door de gemeente is aangewezen als focusgebied. Focus hierbij lag op ondermijnende criminaliteit en uiteenlopende vormen van overlast.

Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole rondom sportpark De Verademing kregen meerdere bestuurders een boete voor onder andere rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed. Er werd één gestolen scooter in beslag genomen. Een bestuurder van een scooter gooide een zakje drugs weg terwijl hij naar de controlelocatie werd geleid. Dit werd opgemerkt en resulteerde in een aanhouding.
Een verkeerscontrole bij De Verademing
Een verkeerscontrole bij De Verademing © Valerie Kuypers / Gemeente Den Haag

Bedrijfsactiviteiten

Bij controles op de bedrijfsactiviteitenvergunning bleken bij drie ondernemingen de voorwaarden hiervan niet op orde. Daarnaast werden met ondersteuning van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meerdere (horeca)ondernemingen gecontroleerd. Deze leverden meerdere misstanden op, waarbij twee kilo shishatabak in beslag werd genomen waar geen accijns over is betaald.
‘Dit soort grootschalige acties zijn erop gericht om de leefbaarheid en veiligheid in wijken te verbeteren’, zegt de gemeente. Ze geeft aan dat de actie positief is ontvangen door de bewoners in het Regentesse- en Valkenboskwartier.
Controle bij een supermarkt
Controle bij een supermarkt © Valerie Kuypers / Gemeente Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!