Stoepkrijtactie na zoveelste vernieling regenboogvlag Huijgenspark

© PxHere
DEN HAAG - Na de zoveelste vernieling van de regenboogvlag in het Huijgenspark - als support voor de LHBTQI+ community - is voor raadslid Isabel Bos (GroenLinks) de maat vol. 'Om te laten zien dat liefde altijd wint, gaan we regenbogen stoepkrijten in het Huijgenspark', laat ze op Twitter weten.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is de regenboogvlag met paal en al uit de grond getrokken. De nieuwe vlag hing er pas net, nadat deze al twee keer eerder was vernield. Met de krijtactie op zondagmiddag wil Bos benadrukken dat alle mensen ertoe doen en zichtbaar zichzelf moeten kunnen zijn.
Raadslid Marije Mostert van D66 noemt de actie hufterig. Na eerdere vernielingen gaf ze al aan nieuwe vlaggen op te blijven hangen 'zolang dat nodig is'. Op Twitter gooit ze het idee op van een permanent regenboogelement in het Huijgenspark.
<strong>Update</strong>
: de regenboogvlag is, door een vooralsnog onbekend persoon, teruggeplaatst. 'Al is de mast op een nog voor niemand bekende wijze weer terug gezet met nieuwe vlag, we laten ons niet zomaar wegpesten! Let's show they won't bring us down!', zegt Stichting Queer Mind, dat strijdt voor een veilige leefomgeving voor iedereen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!