Het verhaal achter de tattoo: fototentoonstelling over deelnemers Invictus Games

Tentoonstelling Invictus Games
Tentoonstelling Invictus Games © Sander Foederer
DEN HAAG - Achter elke tatoeage zit een bijzonder verhaal. Daarom is er nu een speciale fototentoonstelling van de Nederlandse deelnemers van de Invictus Games die dit in april worden gehouden in Den Haag. Ook zijn er portretten gemaakt van bekende Hagenaars en hun tattoo, zoals nachtburgemeester Pat Smith en agent Thessa Hanselaar van Bureau Hofstad.
'In Den Haag zijn we niet snel trots. Daar waar andere steden zichzelf op de borst kloppen bij iedere scheet (Amsterdam) of de trots in het DNA gebakken zit (Rotterdam) denken wij: doe maar gewoon. Daarom is het fantastisch dat de Invictus Games in onze stad worden gehouden. Dan kunnen we ons gevoel van trots tóch tonen – aan al die fantastische sporters. We kunnen geraakt worden door hun doorzettingsvermogen en geïnspireerd door hun prestaties', aldus ambassadeur Sjaak Bral die vrijdag de tentoonstelling opende.
Deelnemers en ambassadeurs van de Invictus Games onthullen hun eigen portret
Deelnemers en ambassadeurs van de Invictus Games onthullen hun eigen portret © Sander Foederer
De Invictus Games zijn sportwedstrijden waar ex-militairen aan meedoen die fysiek of mentaal gewond zijn geraakt tijdens hun werk. De Invictus Games worden van 16 tot en met 22 april gehouden in Den Haag.
De fototentoonstelling is te zien op verschillende locaties in de stad, zoals het Zuiderpark. de Haagse Hogeschool, Wijkpark de Verademing en op de Scheveningse Boulevard. Vanaf dinsdag zijn de foto's ook te zien in het Atrium in het stadhuis en aan de Lange Vijverberg. De verhalen achter de foto's zijn te beluisteren via een QR-code. De tentoonstelling is tot en met 24 april te bezoeken.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!