Van etherdiscipline tot reanimeren: politie Den Haag zoekt vrijwilligers

© Omroep West
DEN HAAG - Ben jij geïnteresseerd in het werk van de politie en help je graag mensen? Dan kan je vrijwilliger worden bij de politie Den Haag. 'We zoeken bijvoorbeeld mensen voor aan de balie en vrijwilligers die preventieadvies geven zoals anti-inbraakadvies', vertelt Petra de Jong van de politie in Bob Staat Op.
De politie zoekt mensen die tegen een stootje kunnen. 'Want niet iedereen is even vriendelijk tegen de politie.' Ook moet je stressbestendig, mondig en enthousiast zijn.
Wie zich opgeeft als politievrijwilliger krijgt een training. Afhankelijk van de functie moet je vier tot 12 avonden naar school. Daar leer je hoe je met de portofoon om moet gaan en moet reanimeren. 'Na drie maanden kijken wij of je geschikt bent.'
Dan volgt er nog een screening. 'Om te controleren of je nog nooit met de politie in aanraking bent geweest', zegt Petra.

Vergoeding

Politievrijwilligers gaan ongeveer acht uur in de week aan de slag. 'Dat kan twee ochtenden, middagen of een heel dag zijn. Dat gaan in overleg.' Het werk is voor onbepaalde tijd. 'Totdat je het zelf zat bent.' Ondanks dat het vrijwilligerswerk is, krijg je wel een vergoeding van vier euro netto per uur. Ook krijg je kleding van de politie.
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via vrijwilliger.den-haag@politie.nl. Op zaterdag 2 april is er nog een voorlichtingsdag.
Wij maakten eerder een reportage over politievrijwilliger Patrick:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!