DENK-leider Farid Azarkan komt niet in gemeenteraad

DEN HAAG - Farid Azarkan gaat niet de Haagse gemeenteraad in. De fractievoorzitter van DENK in de Tweede Kamer haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart als lijstduwer 35 stemmen meer dan lijsttrekker Nur Icar. Adeel Mahmood zal door het wijken van Azarkan de tweede zetel innemen voor de partij.
In een video op Twitter zegt Azarkan 'ongelofelijk dankbaar' te zijn voor de stemmen die hij heeft gekregen. 'Ik stond op nummer laatst omdat ik de fractie een duwtje wilde geven.' Als hij zitting had willen nemen in de gemeenteraad had Azarkan moeten verhuizen, het Kamerlid woont nu in Culemborg.
Met het aantal behaalde stemmen (1788) heeft Azarkan recht om plaats te nemen op een van de twee zetels van DENK. Dat zal hij niet doen. 'Op de eerste plaats, omdat er hier in de Tweede Kamer al heel veel werk is. Maar nog belangrijker: omdat Adeel Mahmood hier bekend is in Den Haag.'
Mahmood zal de tweede zetel van DENK gaan vullen, naast Nur Icar. De afgelopen vier jaar was Mahmood raadslid namens NIDA Den Haag. 'Ik heb er zeker zin in', zegt Mahmood. 'We hebben heel veel stemmen gehaald in Den Haag. Dank voor het vertrouwen. En wij gaan het vertrouwen de komende vier jaar laten verdubbelen door heel hard te werken.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!