Raadsleden nemen afscheid van gemeenteraad

Afscheid gemeenteraad
Afscheid gemeenteraad © Richard Mulder
DEN HAAG - In de raadsvergadering van dinsdagavond wordt afscheid genomen van de raadsleden. Een aantal van hen zal niet terugkeren in de nieuwe raad die woensdagavond wordt geïnstalleerd. De uitzending is live te volgen via het tv-kanaal van Den Haag FM.
Sommige raadsleden stonden op een niet verkiesbare plek, besloten zelf afscheid te nemen of verdwijnen simpelweg uit de raad omdat de partij zetels heeft verloren bij de verkiezingen.
In totaal wordt er afscheid genomen van 23 raadsleden. Bij Hart voor Den Haag/Groep de Mos zullen William de Blok, Nino Davituliani en René Oudshoorn plaatsmaken voor nieuwe raadsleden. Hoewel D66 twee zetels won bij de verkiezingen zal er door de lijstsamenstelling afscheid worden genomen van Anno Fekkes, Daniël Scheper en Birgül Özmen.
De VVD neemt afscheid van Judith Oudshoorn-van Ginderen, Jan Pronk, Det Regts, Remco de Vos en Ayse Yilmaz. Ook bij GroenLinks zullen mensen vertrekken: Serpil Ates en Erlijn Wenink.
Bij het CDA vertrekken Cees Pluimgraaff en Ismet Bingöl. Joris Wijsmuller en Peter Bos zullen afscheid nemen als raadslid van de Haagse Stadspartij en bij de PVV vertrekt Karen Gerbrands.
Tahsin Çetikaya van Islam Democraten deed niet mee aan de verkiezingen en zal afscheid nemen, net als Arnoud van Doorn (Partij van de Eenheid), Frans Hoijnck van Papendrecht (Groep Hoijnck van Papendrecht) en Janice Roopram (Groep Roopram).
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!