KIJK MEE: Installatie van de nieuwe raadsleden in de gemeenteraad

V.l.n.r. Rita Verdonk (Hart voor Den Haag), Caroline Verduin (D66), Lotte van Basten Batenburg (VVD), Hera Butt (GroenLinks), Leonie Gerritsen (PvdD), Hilbert Bredemeijer (CDA), Nur Icar (DENK) en Gideon van Meijeren (FVD)
V.l.n.r. Rita Verdonk (Hart voor Den Haag), Caroline Verduin (D66), Lotte van Basten Batenburg (VVD), Hera Butt (GroenLinks), Leonie Gerritsen (PvdD), Hilbert Bredemeijer (CDA), Nur Icar (DENK) en Gideon van Meijeren (FVD) © Den Haag FM
DEN HAAG - In de raadsvergadering van woensdagavond worden de nieuwe raadsleden geïnstalleerd die zijn verkozen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. De uitzending is live te volgen via het tv-kanaal van Den Haag FM.
Alle vijfenveertig leden van de dertien verschillende fracties zullen worden geïnstalleerd. Deels zijn het bekende namen die plaats mogen nemen in de raad: onder meer wethouders Hilbert Bredemeijer (CDA), Robert van Asten (D66), Anne Mulder (VVD), Kavita Parbhudayal (VVD) en Martijn Balster (PvdA) krijgen een plek in de raad.
Een wethouder mag voor een korte tijd ook zitting nemen in de gemeenteraad. Dat kan voorkomen wanneer een zittende wethouder na de verkiezingen raadslid wordt. Wanneer een persoon opnieuw wethouder wordt zal hij de raadszetel weer moeten opgeven.
Maar er zijn ook nieuwe namen die de komende vier jaar aan de slag gaan, waaronder Rita Verdonk en Constant Martini bij Hart voor Den Haag/Groep de Mos, Gideon van Meijeren namens Forum voor Democratie en Nur Icar bij DENK. De hele lijst met raadsleden vind je hier.

Afspraak elders

Niet alle raadsleden zullen woensdagavond worden geïnstalleerd, zo is Janneke Holman (PvdA) niet aanwezig door een afspraak elders. 'Ken je dat verhaal van dat verkozen raadslid dat niet bij de installatieraad kan zijn omdat het eerst een week eerder gepland stond maar ‘t toen werd verschoven, precies op de dag dat een goede vriendin gaat trouwen in Zweden, en ze daarom pas 21 april écht raadslid wordt? Yeah.'
Ook Isabel Bos van GroenLinks zal er woensdagavond niet bij zijn. 'Ik kwakkel al sinds de verkiezingen met m’n gezondheid en vandaag maakt m’n lijf even heel duidelijk dat ik rust moet nemen.' Zij zal eveneens pas op 21 april bij de eerstvolgende raadsvergadering worden geïnstalleerd.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!