Politie zoekt fietser die getuige was van scooterongeluk op het Spui

© Regio15
DEN HAAG - De politie is op zoek naar een fietser die woensdagavond 16 maart mogelijk een scooterongeluk op het Spui heeft gezien. Een scooter en voetganger botsten daar rond 21.21 uur op elkaar. Een 59-jarige man raakte daarbij zwaargewond. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis. De fietser had kort voor het ongeluk een gesprek met het slachtoffer.
Over de oorzaak van het ongeluk is nog weinig bekend, aldus de politie. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Primark. De voetganger en de scooterrijder raakten daarbij gewond en moesten allebei naar het ziekenhuis.
De 19-jarige bestuurder van de scooter is inmiddels weer thuis, meldt de politie. Hij is als verdachte ondervraagd. Het stuk bij de Primark is een voetgangersgebied, maar fietsers en snorscooters mogen er wel rijden.

Fietser gezocht

Op camerabeelden is te zien dat het slachtoffer vlak voor het ongeluk in gesprek was met een fietser. 'Wij zijn op zoek naar die fietser, omdat die mogelijk meer duidelijkheid kan geven', zegt de politie. Ook waren er mensen die na het ongeluk te hulp schoten. Maar nog niemand heeft zich gemeld als getuigen. De politie komt graag met die mensen in contact.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!