Restafval wordt ook deze zomer wekelijks opgehaald in Leidschenveen

© Hart voor Den Haag/Groep de Mos
DEN HAAG - Goed nieuws voor de inwoners van Leidschenveen, ook deze zomer zal wekelijks het restafval opgehaald worden. Dat valt op te maken uit een aanpassing van de huisvuilkalender voor 2022.
Toen de huisvuilkalender van dit jaar bekend werd gemaakt viel op dat het restafval maar eens per twee weken zou worden opgehaald. Hart voor Den Haag/Groep de Mos zei eerder deze week verontruste berichten van bewoners te hebben gekregen.
'Dit moet een vergissing zijn van het stadsbestuur in Den Haag', stelde raadslid Arjen Dubbelaar. 'In de zomermaanden, wanneer de zon op de kliko staat te branden, dan laat je bewoners niet weken in de stank zitten.' De partij stelde daarom schriftelijke vragen over de afvalinzameling.
Nu blijkt dat het restafval ook dit jaar wekelijks wordt opgehaald in de maanden mei, juni, juli, augustus en september. De huisvuilkalender zal nog worden aangepast. Dubbelaar is tevreden: 'Daar ben ik blij mee, het kan maar duidelijk zijn.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!