Oekraïense vluchtelingen kunnen gratis trainen bij HAAG Atletiek

Hardlopers
Hardlopers © Pixabay
DEN HAAG - Oekraïense vluchtelingen in Den Haag kunnen jaar lang gratis komen trainen bij HAAG Atletiek. Dat heeft de sportclub bekendgemaakt. Onder de noemer 'Hart voor Oekraïne! Groen geel steunt blauw geel' worden de trainingen aangeboden.
'Op dit moment zijn door de oorlog miljoenen Oekraïners op de vlucht. Ook in de regio Den Haag worden zij momenteel opgevangen', schrijft de club op haar website. 'De focus van de opvang ligt in eerste instantie op bed en brood, maar daarnaast moet er ruimte zijn voor sport en ontspanning.'
Het aanbod van de club is in het bijzonder gericht op vluchtelingen uit Oekraïne, maar ook andere vluchtelingen kunnen zonder kosten mee komen trainen.
Vluchtelingen kunnen meetrainen met de bestaande junioren- en volwassen trainingsgroepen. Een uitzondering is er voor de allerjongsten, de trainingsgroepen van de pupillen (6 tot en met 12 jaar) hebben geen ruimte voor extra leden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!