Sporthal 't Zandje ingericht als noodopvanglocatie voor 170 Oekraïense vluchtelingen

Sporthal ‘t Zandje
Sporthal ‘t Zandje © Twitter Newsroom Den Haag
DEN HAAG - Sporthal 't Zandje in Spoorwijk is ingericht als noodopvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Ze kunnen daar enkele dagen worden opgevangen tot er ergens anders plek voor ze is.
De sporthal aan de Schimmelweg biedt plek aan 170 mensen en zal 'in ieder geval de komende acht weken worden ingezet als de andere opvanglocaties vol zijn'. Dat schrijft de gemeente aan omwonenden.
De opvang in de sporthal is een van de locaties waar vluchtelingen tijdelijk worden opgevangen. Daarnaast wordt er door de gemeente met spoed gezocht naar opvanglocaties in verschillende wijken van de stad.
De regering heeft alle 25 veiligheidsregio's gevraagd om te zorgen voor 2.000 opvangplekken. 'Voor Den Haag komt dat neer op 500 tot 1.000 opvangplekken', zo valt online te lezen. 'Gelet op de ontwikkelingen is de kans groot dat deze aantallen nog oplopen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!