Zaterdag Live over tekort aan bedrijfsruimten in Den Haag

DEN HAAG - In de uitzending van Zaterdag Live van zaterdag 26 maart richt RTV Discus zich op het tekort aan bedrijfsruimten voor bedrijven in Den Haag. De uitzending is van 18.00 tot 20.00 uur te zien op het tv-kanaal van Den Haag FM.
Gasten zijn: Bas Winkler (Voorzitter Binnenstad in Bedrijf), Pieter Scholten (Voorzitter MKB Den Haag) en een raadslid.
Om ook in de toekomst Den Haag aantrekkelijk te houden als stad om te wonen en te werken, is er meer aandacht nodig voor de balans tussen beide belangen. Het college constateert een groeiend tekort aan ruimte voor bedrijven en bedrijventerreinen.
Bedrijventerreinen en bedrijfsruimte zijn goed voor ongeveer 15% van de banen in Den Haag. Er is een tekort aan ruimte voor dit soort bedrijvigheid wat de economische groei van de stad belemmert. Groeiende bedrijven trekken weg door het beperkte aanbod aan fysieke ruimte. Bedrijven die overwegen zich te vestigen in Den Haag, zien daar geregeld van af omdat ze geen geschikte locatie kunnen vinden.
De stad groeit en dat vraagt ook om voldoende banen. Om te kunnen innoveren en uitbreiden moet er voldoende ruimte gecreëerd worden voor het Haagse midden- en kleinbedrijf en andere (startende) bedrijven die zich hier willen vestigen. Dit is belangrijk voor de economische groei en het vestigingsklimaat van de stad. We zien dat bedrijven die nu moeten verhuizen door woningbouw niet voldoende zekerheid hebben voor een nieuwe plek

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!