Haal gratis een zak compost bij de stadsboerderij tijdens Landelijke Compostdag

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - Koffieprut, appelschillen of uitgebloeide tulpen. Een groot van ons afval is groente-, fruit- en tuinafval. Daar wordt uiteindelijk compost van gemaakt. Bij de stadsboerderijen kan je zaterdag gratis zo'n zak compost ophalen.
In verschillende wijken wordt het gft-afval opgehaald door de gemeente. Dat afval wordt vervolgens niet zomaar weggegooid. 'Er zitten belangrijke voedingsstoffen in voor planten. Door gft-afval te scheiden van het restafval kan er compost van worden gemaakt. Dan is het te gebruiken om de grond in parken en tuinen te verbeteren', schrijft de gemeente.
Op de Landelijke Compostdag wordt dat compost teruggegeven aan de inwoners. 'Met deze jaarlijkse actie bedankt de gemeente inwoners voor het scheiden van hun groente-, fruit- en tuinafval.'

Op is op

Inwoners kunnen zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur één zak compost ophalen bij één van de tien stadsboerderijen. Ook bij de educatieve tuinen op het Kortenbospad en in de Kornoeljestraat 117 kan je compost ophalen. 'Kom snel, want op is op.'
Bewoners kunnen tussen 10.00 en 14.00 uur 1 zak compost ophalen bij 1 van de 10 stadsboerderijen. Dit kan ook bij de educatieve tuinen op het Kortenbospad en in de Kornoeljestraat 117. Kom snel, want op is op.
Wordt er bij jou in de wijk geen gft-afval opgehaald? Je kan het ook naar een van de afvalbrengstations brengen in de Plutostraat of op De Werf.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!