70 tijdelijke woonunits in Leidschenveen voor mensen die wachten op sociale huurwoning

De tijdelijke en verplaatsbare woonunits aan de Henri Faasdreef
De tijdelijke en verplaatsbare woonunits aan de Henri Faasdreef © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Op het leegstaande terrein aan de Oude Middenweg en de Henri Faasdreef in Leidschenveen komen 70 tijdelijke huurwoningen voor mensen die uit de maatschappelijke opvang komen. Vanwege de krapte op de huidige woningmarkt kunnen zij niet zo makkelijk een reguliere huurwoning vinden.
De tijdelijke huurwoningen zullen ongeveer drie jaar blijven staat totdat het terrein definitief wordt ingericht. Mensen die uitstromen uit de maatschappelijk opvang kunnen hier wonen totdat ze een huurhuis hebben gevonden. 'Deze zelfredzame mensen houden hierdoor geen kostbare plek in de opvanginstellingen bezet.'
De verplaatsbare, duurzame wooneenheden worden gestapeld en geschakeld op platformeilanden. Per 'eiland' komen er veertien tijdelijke woningen. In totaal zijn er 70 woningen verdeeld over vijf eilanden, verbonden door loopbruggen die uitkomen op een parkeerterrein met gezamenlijke bijgebouwen. De eenkamerwoningen zijn gestoffeerd en hebben een badkamer en volledig ingerichte keuken.

Wachtlijst huurwoning

Het stadsbestuur presenteerde eind 2021 het Doorbraakplan Huisvesting Zorgdoelgroepen en Statushouders. Het plan is bedoeld om extra woonplekken te realiseren voor mensen die uit een zorg- of opvanglocatie komen en op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning. Voor wie nu nog geen woning beschikbaar is, regelt de gemeente woonruimte, zoals in Leidschenveen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!