Haagse Invloeden: Omtzigt, Groothuizen, Van Dixhoorn, Veldhuijzen en Brakema

Pieter Omtzigt
Pieter Omtzigt
DEN HAAG - Zaterdag te gast in Haagse Invloeden: voormalig Tweede Kamerlid Maarten Groothuizen (D66) blikt terug op het debat deze week over het rapport van de Tijdelijke Commissie Uitvoeringsorganisaties ‘Klem tussen balie en beleid’. Groothuizen zat in deze commissie en vertelt of hij tevreden is met de voorstellen die de Tweede Kamer donderdag heeft ingediend.
Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt neemt geen genoegen met de beantwoording van premier Rutte op zijn samen met Laurens Dassen (Volt) ingediende schriftelijke vragen over de lobbyoverstap van voormalig minister Cora van Nieuwenhuizen. Ook spreken we over de trage afhandeling van de toeslagenaffaire, en specifiek over de uithuisgeplaatste 1115 kinderen waarvan geen enkel kind nog terug is bij de ouders.
En met journalisten Axel Velhuijzen (AD), Mieke van Dixhoorn (Den Haag Centraal) en Maarten Brakema (Omroep West) blikken we nog één keer goed terug op de campagne en de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. En we blikken vooruit op de komende weken als de eerste gesprekken beginnen die uiteindelijk moeten leiden tot een nieuw college in Den Haag.
Haagse Invloeden
Elke zaterdag 10-11 uur
Live vanuit de Centrale Bibliotheek aan het Spui

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!