Hengelolaan is de Liefste Straat van Den Haag

© BeeldinZicht/Peter Snaterse
DEN HAAG - De Hengelolaan in Morgenstond is gekozen tot Liefste Straat van Den Haag. Gangmakers van deze Lief en Leedstraat Geeta en Gerda bekommeren zich over alle bewoners in hun flat die uitkijkt op het Zuiderpark. Zij ontvingen van zorgwethouder Kavita Parbhudayal een cheque van duizend euro om te besteden aan straatactiviteiten.
Circa 150 gangmakers van Lief en Leedstraten in Den Haag mochten zaterdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Amare stemmen op de 5 finalisten: Flakkeesestraat/Schouwensestraat (Duindorp), Hengelolaan (Morgenstond), Heliotrooplaan (Loosduinen), Herderslaan (Schilderswijk) en Ellekomstraat (Rustenburg/Oostbroek).
Lief en Leedstraten zijn straten waar de buren naar elkaar omkijken, waar meer aandacht is voor elkaar en waar lief en leed worden gedeeld. Elke Lief en Leedstraat heeft een gangmaker die het Lief en Leedpotje beheert. Den Haag telt inmiddels ruim 300 Lief en Leedstraten.
'Het is geweldig dat het aantal Lief en Leedstraten in Den Haag zo snel is gegroeid', zegt Parbhudayal, die met haar actieplan tegen eenzaamheid (‘Met z’n allen niet alleen’) een pleitbezorger is van de Lief en Leedstraten. 'Corona heeft nog eens benadrukt hoe belangrijk burenhulp is. Onze Lief en Leedstraten zijn daar een prachtig voorbeeld van. En we gaan vrolijk door, want dit jaar worden er nieuwe Lief en Leedstraten opgericht in Laak Centraal, Scheveningen-Dorp, het Oude Centrum en Den Haag Zuidwest'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!