De Haagse Hogeschool zet verwarming graad lager uit solidariteit met Oekraïne

© thehague.com
DEN HAAG - De Haagse Hogeschool zet vanaf maandag in alle gebouwen de verwarming één graad lager. Dat doet de onderwijsinstelling met het idee om zo het verbruik van gas uit Rusland te verlagen. 'Als collectief tonen we hiermee onze solidariteit en betrokkenheid aan iedereen die direct of indirect wordt geraakt door de oorlog', meldt de school.
Volgens De Haagse Hogeschool zijn studenten en medewerkers erg begaan met de situatie in Oekraïne. 'Terwijl de oorlog in Oekraïne voortduurt, blijven de geluiden van onze studenten en medewerkers onverminderd klinken om hulp te willen bieden.'
De school hoopt met het verlagen van de temperatuur Rusland financieel te raken. 'Het is algemeen bekend dat Rusland sterk financieel afhankelijk is van de internationale verkoop van gas. Zo'n 15 procent van het gas dat in Nederland wordt verbruikt, komt uit Rusland. Vermindert Nederland het gasverbruik, dan ontvangt Rusland uiteindelijk minder geld om de oorlog te financieren', zo redeneert de school.

Solidariteit met Oekraïne, studenten en medewerkers van onderwijsinstellingen

'Met het verlagen van de instelling van de verwarming in onze gebouwen van De Haagse Hogeschool, geven ook wij een duidelijk en collectief statement af tegen de oorlog. Tegelijkertijd symboliseert het onze solidariteit als internationale hogeschool met de bevolking van Oekraïne en in het bijzonder met studenten en medewerkers van onderwijsinstellingen', schrijft de school.
'Wie wil niet voor vrede in een iets frisser gebouw doorbrengen?'
Daarnaast is het bedoeld als een steunbetuiging voor onderwijsorganisaties in Rusland, die volgens De Haagse Hogeschool 'niets liever willen dan vrede, samenwerking en dialoog'. De Haagse Hogeschool: 'Wie wil daarvoor niet in een iets frisser gebouw doorbrengen?'

Landelijke actiedag

Eerder deed De Haagse Hogeschool al mee aan de landelijke actiedag voor Oekraïne, waar zoveel mogelijk geld werd opgehaald voor Giro 555.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!