Zaterdag Live over de leerachterstand van Haagse scholieren

Foto ter illustratie: Unsplash
Foto ter illustratie: Unsplash
DEN HAAG - In de uitzending van Zaterdag Live van zaterdag 2 april richt RTV Discus zich op de leerachterstand van Haagse scholieren. De uitzending is van 18.00 tot 20.00 uur te zien op het tv-kanaal van Den Haag FM.
Gasten zijn: Percy Poelgeest (Directeur Roemer Visser college), OBS Erasmusl, CJG Den Haag en een raadslid van GroenLinks.
Haagse scholieren hebben het zwaarder dan elders in Nederland, mede door de coronacrisis. De onderwijsachterstand is in de afgelopen maanden schrikbarend opgelopen.
Volgens de gemeente hebben ruim 20.000 leerlingen een leerachterstand opgelopen, dat is 25 procent van alle scholieren. Landelijk heeft ‘slechts’ tien procent van de kinderen en jongeren een achterstand, zo zegt de vereniging van schoolleiders.
Bij navraag onder schoolbesturen van het basis- en het voortgezet onderwijs blijkt dat ze moeite hebben met het op peil houden van rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!