SP: 'Heel veel woningen aan Schoonhetenstraat zijn opgeleverd als een zooitje'

Schoonhetenstraat
Schoonhetenstraat © Google Maps
DEN HAAG - De woningen zijn nog steeds gehorig en water lekt bij schoonmaken van het balkon op het balkon van de buren. Dat zijn een aantal van de klachten die de SP heeft gekregen van bewoners in de Schoonhetenstraat na renovatiewerkzaamheden. De partij wil dat de wethouder met Vestia in gesprek gaat.
'In Moerwijk staan er heel veel portiekwoningen die door Vestia worden of zijn opgeknapt', vertelt fractievoorzitter Lesley Arp in Haags Bakkie. 'Heel veel woningen zijn opgeleverd als een zooitje. De buizen van de balkons zijn bijvoorbeeld niet goed afgesloten waardoor je de drek van je bovenburen op je balkon krijgt.'
Die werkzaamheden zouden ook hebben gezorgd voor schade aan de binnenkant van de woning, stelt de partij in schriftelijke vragen. Daar valt ook uit op te maken dat bewoners geen nieuwe keuken hebben gekregen waardoor ze nog steeds een geiser hebben. 'Het is goed dat er gerenoveerd wordt, maar je ziet dat er beknibbeld wordt.'
De SP wil van het stadsbestuur weten of ze er bij woningcorporatie Vestia op aan wil dringen om bewoners te vragen of men tevreden is over en na de werkzaamheden. Ook wil ze dat er wordt gesproken over de geconstateerde gebreken na de renovatie. Daarnaast wil de partij dat het stadsbestuur bij toekomstige renovaties er op toe ziet dat 'het uiteindelijke woongenot van de huurders overeenkomt met de verwachtingen die vooraf zijn geschapen'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!