Viertal Hagenaars in de sloot en op straat opgepakt na inbraakpoging

© Politie
DEN HAAG - Vier Hagenaars zijn aangehouden nadat ze hadden geprobeerd in te breken bij een bedrijf in Boskoop. De vier werden zondagavond betrapt door bewoners van het complex.
Rond tien uur in de avond zag een bewoner een auto achter haar huis staan en twee mannen door de tuin rennen. Haar man stapte in de auto om de twee te zoeken, terwijl ze zelf de politie belde. De auto van de verdachten werd door de man geblokkeerd met zijn eigen auto.
De twee verdachten werden later gespot op het fietspad lopen in de richting van de Goudse Rijweg. Toen zij de bewoner zagen gingen ze er vandoor, even later konden ze door agenten worden aangehouden.

Vier personen

Bij terugkomst op het bedrijf werden, mede door de agenten, camerabeelden bekeken. Daaruit bleek dat er vier personen waren geweest op het bedrijf. 'Kennelijk wilden zij plantenkarren stelen, want een aantal stond al op het terrein klaar', schrijft de politie.

'Twee mannen met natte kleding'

Daaropvolgend werd met de politiehelikopter en politiehonden in de omgeving gezocht naar de twee andere verdachten. Een buurtbewoner maakte melding van twee mannen met natte kleding die in zijn loods wachtten op een taxi. De twee sloegen opnieuw op de vlucht en konden later worden aangehouden. Beiden probeerden via de sloot aan de agenten te ontkomen.
De verdachten zijn 33, 33, 20 en 21 jaar oud. Ze zijn aangehouden op verdenking van poging bedrijfsinbraak.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!