Inboedel failliete Soulsistah-winkels wordt online geveild

Soulsistah op de Fred
Soulsistah op de Fred © Den Haag FM
DEN HAAG - De inboedel van de Soulsistah-winkels op de Frederik Hendriklaan worden binnenkort online geveild. Dat staat op een poster op een van de panden op de Fred. De spullen worden geveild via de website onlineveiligmeester.nl.
De eigenaren van Soulsistah worden verdacht van witwassen van crimineel geld. Winkels van Soulsistah in The Mall en in Den Haag moesten eind vorig jaar dicht en de politie deed een inval in de beachclub in aanbouw op de Scheveningse Boulevard. Voor meer dan zeven zaken van Soulsistah is faillissement aangevraagd.
Een van de eigenaars, Tiffany van D., stond onlangs voor de rechter. Daar bleek dat ze een steenrijke Fries heeft opgelicht voor 6,2 miljoen euro. De 49-jarige Van D. liet de man geloven dat ze een liefdesrelatie hadden. Ze leerde hem kennen in 2014. De Haagse onderneemster vertelde de Fries dat ze bedreigd werd door haar ex-partner, ze zou op de hoogte zijn van criminele namen en activiteiten en geld nodig hebben voor beveiliging.
Soulsistah op de Fred
Soulsistah op de Fred © Den Haag FM

Luze reizen en bruiloft

De aanbidder maakte in ruim vijf jaar tijd 6,2 miljoen euro over op de bankrekeningen van Soulsistah. Het geld ging op aan luxe reizen naar onder andere Ibiza, luxe goederen en woonlasten. Van een echte relatie was volgens het Openbaar Ministerie (OM) geen sprake, want in de tussentijd trouwde Van D. met haar 30-jarige zakenpartner en medeverdachte E.M. Het huwelijk werd betaald met geld van de Fries, blijkt uit bankrekeningafschriften.
Begin maart besloot de rechter om Van D. voorlopig vrij te laten. Ze krijgt wel een locatie- en een contactverbod voor de rijke Fries, haar twee medeverdachten en haar ex-partner. De verwachting is dat de zaak pas na de zomer inhoudelijk wordt behandeld.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!