Haagse campus van Universiteit Leiden wil collegezalen in oude pand Hudson's Bay

Haagse campus van Universiteit Leiden wil collegezalen in oude pand Hudson's Bay
Haagse campus van Universiteit Leiden wil collegezalen in oude pand Hudson's Bay
DEN HAAG - De Universiteit Leiden wil uitbreiden in Den Haag in het pand van Hudson's Bay aan de Grote Marktstraat/Spui. Dat laat de universiteit maandag weten. 'De uitbreiding van de huisvesting is van groot belang voor de ontwikkeling van onze Campus Den Haag', zegt Martijn Ridderbos, vicevoorzitter van het college van Bestuur Universiteit Leiden.
De gemeente Den Haag, Universiteit Leiden en verhuurder CBRE Investment Management hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het is de bedoeling dat het pand vanaf 2025 wordt gehuurd door de universiteit, voor een periode van twintig jaar.
Warenhuis Hudson's Bay kwam in 2017 in het oude pand van de V&D toen die failliet ging. Lang zat de Canadese winkel er niet. Na twee jaar ging ook Hudson's Bay dicht. Onlangs werd bekend dat ook de MediaMarkt in mei in het pand trekt.

Uitbreiding Campus Den Haag

In 2020 hebben de gemeente en de universiteit al gesproken over uitbreiding van de Haagse Campus. Studenten krijgen nu college aan het pand aan de Turfmarkt. 'Met de beoogde uitbreiding kan de Universiteit Leiden verder groeien in Den Haag en zich nog meer inzetten voor interdisciplinair onderzoek en onderwijs met impact voor de stad en de samenleving in bredere zin', zegt Erwin Muller, bestuurder van de Campus Den Haag.
Het was de bedoeling dat de campus zou uitbreiden in het Central Innovation District (CID). 'Omdat dat bouw van de boogde locatie in het CID langer op zich laat wachten, terwijl de universiteit op korte termijn ruimte nodig heeft, is er verder gezocht naar een locatie', schrijft de universiteit. Daarbij is gekeken naar de loopafstand van andere gebouwen van de Campus Den Haag.

Universiteitsstad

Wethouder Anne Mulder (VVD, stadsontwikkeling) is blij met het initiatief. 'Die draagt bij aan de verdere ontwikkeling van Den Haag als universiteitsstad. Het is een impuls voor de kenniseconomie en de werkgelegenheid en trekt jonge, hoogopgeleide mensen naar de stad.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!