DI-RECT en Kaiser Chiefs openen Invictus Games in Zuiderpark

DI-RECT
DI-RECT © Het Nationale Theater
DEN HAAG - De Haagse mannen van DI-RECT en de Britse band Kaiser Chiefs zullen optreden bij de openingsceremonie van de Invictus Games. Het sporttoernooi voor militairen en veteranen, die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger vindt van 16 tot en met 22 april plaats in het Zuiderpark.
Bij de openingsceremonie worden zo'n 5.000 mensen verwacht. Naast Di-Rect en Kaiser Chiefs zijn er optredens van de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' en Anneke van Giersbergen. Daarnaast is er ruimte voor het verhaal van de Invictus-deelnemers zelf, in dichtvorm, muziek én tijdens toespraken.
Vervolgens zullen 500 deelnemers vanuit de hele wereld sportief een week lang aan de slag gaan om hun persoonlijke doelen proberen te halen in een tiental sportdisciplines. De spelen worden op vrijdag 22 april afgesloten. Dan worden ook de medailles uitgereikt en zal de vlag wordt overhandigd aan het comité dat in Düsseldorf de volgende Invictus Games zal organiseren.

Sluitingsceremonie

Bij de sluitingsceremonie op vrijdagavond zal DI-RECT opnieuw een optreden geven en er is een film met een samenvatting van de afgelopen week te zien. Ook de Marinierskapel der Koninklijke Marine zal er spelen en Nick en Simon treden dan op.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!