Nieuwe eigenaar voor bedrijfsgebouw De Titaan op de Binckhorst

© Jurriaan Brobbel
DEN HAAG - Het bedrijfsgebouw De Titaan heeft een eigenaar. De gemeente Den Haag heeft het gebouw op de Binckhorst verkocht aan Haagse Unknown Group. In het najaar moeten de eerste huurders intrek nemen in het pand aan de Saturnusstraat.
In 2018 besloot de gemeenteraad tot een vernieuwing van het pand. Na gesprekken met marktpartijen werd duidelijk dat de verkoop van het pand zou leiden tot een meer succesvol innovatieconcept. Dat zou onder meer komen doordat er vanuit de markt meer kennis kan worden gedeeld. Daarom besloot de gemeente het pand te verkopen. Haagse Unknown Group legt net iets meer dan 17 miljoen euro neer voor het gebouw.. Bij de verkoop zijn afspraken gemaakt over betaalbare huurprijzen.
Een onafhankelijke beoordelingscommissie heeft unaniem het plan van Unknown Group gekozen als winnaar van de tender. In hun plan ligt de focus op start-ups en scale-ups die werken aan duurzame innovaties op het gebied van water, voedsel, energie en klimaat.

'Kwaliteitsimpuls voor de Binckhaven'

'Het plan van Unknown Group is een kwaliteitsimpuls voor de Binckhaven, een omgeving die zich kenmerkt door vernieuwende creatieve bedrijven die werken aan een betere wereld. Een waardevolle aanwinst voor het Haagse ondernemerschap, talent en werkgelegenheid', zegt wethouder Saskia Bruines (D66). 'Met de Titaan komt er veel nieuwe ruimte beschikbaar voor verschillende soorten bedrijvigheid.'
Impressie Titaan
Impressie Titaan
In het pand van 13.000 vierkante meter komen ongeveer 60 bedrijfsruimtes. Voor groeiende bedrijven is er kantoorruimte. Starters vinden hun plek in kleinere units en voor maakbedrijven komt er ruimte in de kelder. Ook wordt De Titaan energieneutraal, het wordt aangesloten op de stadsverwarming en er komen zonnepanelen op het dak te liggen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!